Vildmarksvägen

Sveriges högst belägna asfalterade väg

Vildmarksvägen sträcker sig från Strömsund i norra Jämtland mot nordväst och över det spektakulära fjället ”Stekenjokk” och tar dig genom tre kommuner. Ett område stort som Västra Götalands län men har bara 22 000 invånare vilket är mindre än en boende per kvadratkilometer.
Vidare går vägen in i södra Lappland till Vilhelmina och söderut tillbaka till Strömsund igen om man så vill. En sträcka på ca 500 kilometer. Vägsträckningen leder dig genom Sveriges björntätaste områden. Du kommer att häpnas över alla naturens under som du kan ta del av och av den samiska kulturen som möter dig. Naturligvis kommer du även att få känna av den nordlig svenska gästfriheten.

Den mest spektakulära delen av vägen går över Stekenjokkplatån och är enbart öppen från början av juni till mitten av oktober. Resten av året är snömängden för stor och vanligtvis kan man åka skidor fram till midsommar. När vägen öppnar i juni är det inte ovanligt att snödjupet vid sidan av vägen är flera meter och man har uppmätt snödjup upp till 6 meter. Vildmarksvägen över Stekenjokkplatån är en av få platser där det är möjligt att fjällvandra med bil. Vägens högsta punkt ligger 876 m.ö.h

Välkommen till Vildmarksvägen – ett riktigt paradis för de som söker stillhet, tystnad och är naturälskare och friluftsmänniskor!

Notera följande: Vildmarksvägens sträckning över Stekenjokk är bara öppen från början/mitten av juni och fram till mitten av oktober. Vintertid är vägen stängd på grund av stora snömängder.

Söker du en ställplats intill Vildmarksvägen, klicka HÄR

Snöröjning av Vildmarksvägen, i slutet av april 2020

Snöröjning av Vildmarksvägen, i slutet av april 2019

Vildmarksvägen 2018